E l l a -

Organdonation

Idag anmälde jag mig som organdonator. Har tidigare faktiskt tvekat lite kring detta, känns ju liksom inte alls som något man ens vill tänka på... Men ju mer jag tänkt på det dessto säkrare blir jag på att donera sina organ är det enda rätta. Nu hoppas man ju såklart att det aldrig ens ska bli aktuellt. Men om man mot förmodan skulle trilla av pinnen och andra då kan ha nytta av ens organ, kanske kan rädda flera liv, so why not?!

Tänker även att om jag själv, mina barn eller någon närstående var i behov av ett nytt organ, så oerhört tacksam man hade varit om det då funnits ett nytt organ att tillgå.

En annan anledning till att ta ställning till donation är att de anhöriga själva inte ska behöva fatta ett sådant viktigt beslut åt en efter ens död. Många gånger så vet kanske inte de anhöriga vad man hade velat, och det måste ju då vara väldigt jobbigt att behöva fatta ett sådant beslut åt en annan människa.

Jag anmälde mig direkt på nätet med e-legitimation, tog inte ens 1 minut att göra. Gör det ni också! =) http://www.donationsradet.se

Den dagen kan komma då min kropp ligger vit på ett vitt lakan på ett sjukhus och läkarna fastställer att min hjärna inte längre fungerar.

Ge då mina ögon till en man som aldrig har sett en soluppgång, ett barns ansikte eller kärleken i en kvinnas ögon.

Ge mitt hjärta till någon vars eget hjärta bara givit honom ändlösa dagar av smärta.

Ge mitt blod till tonåringen som drogs fram ur bilvraket så att han får uppleva och se sina barn leka.

Ge mina njurar till en människa vars liv, vecka efter vecka, är beroende av en maskin.

Ta mina ben, varje muskelfiber och nerv ur min kropp och finn en metod som gör det möjligt för ett invalidiserat barn att gå.

Utforska varje skrymsle, ta mina celler om så behövs och odla dem så att en stum pojke kan heja på sitt favoritlag och en döv flicka höra regnet smattra.

Bränn det som blir kvar av mig och sprid askan för vinden.

Om ni måste begrava något, begrav då mina fel, mina misstag, mina svagheter och fördomar.

Ge mina synder åt djävulen och min själ till Gud.

Om ni händelsevis vill komma ihåg mig, gör det då genom ett vänligt ord till någon som behöver det...

(okänd)

Badpojkar!!

Jösses vad varmt det har varit de senaste dagarna, skööönt! C jobbar och jag har inte orkat mig iväg och bada någonstans själv med pojkarna, så vi är hemma och plaskar i barnpoolen istället. Funkar minst lika bra det! ;) Z brukar lägga sin rutschkana i poolen och hälla vatten så att det blir som en vattenrutschkanna. Och så har vi dragit fram vattenspridaren = mycket uppskattat! L är också ett riktigt litet vattendjur, skriker som en stucken gris så fort man lyfter ur han från poolen.. Tror dock det är på tiden att vi blåser upp den lite större poolen snart så att morsan kan svalka sig lite ibland också ;P

Lite bilder från igår..

GRATTIS FIA!

I söndags blev Fia och Billy föräldrar till en underbar liten tös! Längtar tills jag får komma och titta på det lilla underverket! :) Hon är ju bara såååååå himla gullig <3

Fresh Food Feeder

Fresh Food Feeder har ett greppvänligt handtag och en nätbehållare som gör att barnet kan få i sig färsk eller tillagad mat utan att riskera att sätta i halsen.

Lägg i en bit frukt, grönsaker eller kött i nätbehållaren och tillslut den. Barnet kan sedan tugga och suga själv och få i sig färsk mat i lagom stora bitar.

Fryst frukt är perfekt när barnet får tänder då det svalkar samtidigt som barnet får i sig god fruktsaft.

 

L älskar i alla fall sin.. är gött att ha och dra i när det kliar i tänderna..


Jump jump!

Hittade några bilder på L när han hoppar loss i hoppgungan..Picnick

Idag tog vi en sväng förbi kårsta och lången för lite picnick. Vädret var lite sisådär, växlande sol och moln, men det gjorde inget för vi hade hela badplatsen för oss själva, asgött! :)

Och idag håller jag alla tummar och tår för Fia som ligger och kämpar med att få ut lillan!! Hoppas hon kikar ut snart!! :)

Lite bilder från dagen..

Sunny Beach! :)

Vi var ju på semester (igen) för några veckor sedan, närmare bestämt i slutet av maj/ början av juni. Denna gången bar det av till Bulgarien- Sunny Beach! Det var en nice semester, vädret var bra, riktigt bra shopping och vi hade all inclusive så det var tur att maten på hotellet inte heller var något fel på. Det var så skönt att bara få komma bort en sväng och ladda batterierna igen! :) Bildbombar lite som vanligt =)

De översta bilderna är från när vi gjorde en liten utflykt till Nessebar. Det är en fin gammal stad som ligger på en halvö på lagom avstånd till Sunny beach, där har de en stor marknad med smått och gott.
Glassmonster =)Z sprang var och varannan timme och hämtade gratis glass :D


VARNING! Om ni åker hit, gå då inte in i det här fanskapet om ni har klaustrofobi... hahah jag och Z gick in där och det var skitläskigt, inom mig kom paniken men jag var ju tvungen att hålla mig lugn för Z´s skull.. samtidigt som jag fick bära runt på en vettskrämd Z och försöka hitta utgången... haha slutade med att vi smet ut i en av nödutgångarna.. usch... den ser ju inte alls så otäck ut från utsidan, men det var rätt kalustrofobiskt där inne.. som en mörk labyrint, dåligt med luft, högt ljud och blinkande lampor osv.elllaz blogg elllaz.blogg.se

RSS 2.0