E l l a -

Maskeradtävling

Z är med i en maskeradtävling på nätet, så in dit och rösta =)

Det är tre olika dräkter, Batman, Spiderman & Rasta Baby.

Länk; http://www.buttericks.se/maskerad-tävlingen.aspx

 Namnsmycke

Har sedan tidigare ett jättefint namnsmycke i silver med en bricka som Z´s namn står på. När jag fyllde år fick jag även en bricka med L´s namn på av C. Fördelen med dessa är att de är gjorda på ett sådant smidigt sätt att man enkelt kan hänga på flera namnbrickor om man får flera barn :) Beställde mitt från AmandaEgilson.com.,


På pizzerianIdag har det varit riktigt varmt & skönt väder, så det blev årets första bad utomhus för Z i vattenpoolen :)
Gravidmagen

.. kan vid vissa tillfällen vara ganska så praktiskt! Vem behöver ett bord när man kan använda magen istället?! ;)


Hoppsan...

   

ICA Maxi i Oskarshamn erbjöd idag sina kunder Fittgratäng för 15:- 


B-day! =)

Idag fyller jag år, fick ett lite småroligt kort av päronen.. tack för påminnelsen liksom hehe jisses.. 2 år kvar till 30, sen är man officiellt kärring ;P// Gamla Draken


Lektält

Har införskaffat ett nytt lektält till Z då hans förra, som han fick när han var liten, nu har gått sönder. Blev en sådan här Riddarborg som jag hittade skapligt billigt på Ica Maxi :) Finns en del olika varianter att välja bland på nätet, den vi köpte hittade jag ingen bild på, men den är mörkblå/grå. 

Graviditetsvecka 28


I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.

Barnets utveckling Teckning: GP/Lars Grennert

En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern. Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen, det nyfödda barnet föredrar kontrastrika leksaker i svart och vitt. Precis som ett spädbarn sover det ofödda barnet mycket. Man vet att unga barn har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (REM-sömn, rapid eye movement, snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, barnets mognad och tillväxt: äldre är vakna längre och sover ytligare. Det finns forskare som tror att barn drömmer redan i livmodern och bearbetar det de varit med om. Läs mer om Fostrets utveckling


Den här graviditeten tycker jag har varit betydligt mer påfrestande för kroppen än den med Z. Jag har redan nu (vecka 28) gått upp 14 kg.. lär ju vara rund som en badboll när det närmar sig förlossningen :P Har haft en del graviditetsbesvär som jag inte hade lika mycket under min förra graviditet. Har haft (och har fortfarande) rejäl järnbrist vilket innebär att jag har varit trött som en gnu, men knaprar järntabletter så det börjar bli lite bättre med tröttheten nu. Har även haft svårt med andningen en längre tid då magen liksom trycker på lungorna så det känns som att jag knappt får luft emellanåt. Foglossning/ ligamentsmärtor från helvetet har jag också haft ett bra tag nu, känner mig faktiskt halvt handikappad, men har fått remiss till sjukgymnast så det ska väll bli lite bättre med det förhoppningsvis. Sedan åkte jag ju på bihåleinflammationen vilket sög musten ur mig totalt där ett tag. Har hört att det är vanligare för gravida att få bihåleinflammation eftersom att luftvägarnas slemhinnor då har lättare för att svullna.

Jag hoppas bara att lillen "vänder" sig tillrätta med huvudet nedåt i god tid innan förlossningen, för har inte så stor lust att göra vändningsförsök på sjukhuset några veckor innan förlossning som jag fick göra under förra graviditeten.. Fast iofs så gör jag ju hellre det än att föda i sätesbjudning.

Sådär nu fick jag gnälla av mig lite hehehe men alla dessa besvär är ju faktiskt skitsamma så länge barnet är friskt, det är det viktiga, så jag klagar inte.Barnens Ö

Idag åkte vi till på Barnens Ö på Stora holmen. Z hade hur kul som helst! Han sprang runt som en tok bland alla aktiviteter och jag haltade efter så gott det gick med magen i vädret haha fick riktig motion kan jag säga. Han åkte karusell, hoppade hoppborg, körde trampbil, åkte "Lilleputt tåget" och tittade på djuren. Fanns iofs bara en liten kanin och några söta fårskallar ute nu, men det var lika uppskattat ändå. Kommer nog att bli ett antal fler turer hit i sommar!! :)        
 
 Stora Holmen


Svampens dag

Idag var vi iväg med Z´s mormor på svampens dag! Där hade de bla. ansiktsmålning & ballongclowner för barnen. Z ville såklart bli målad till en Spiderman och han blev inte glad ikväll när han tvingades tvätta bort det ;)  
 


RSS 2.0