E l l a -

10 07 14

Idag har det varit perfekt väder här i alla fall för en gravid människa ;P, svalt och blåsigt men ändå soligt.

Lite bilder från dagen...


Z med sin älskade radiostyrda bil


Picasso ;)

 

Bad i Lången igen, denna gång med Fia :)

10 07 13

Jag är säkert en av få som bara läääängtar enormt efter kyla och regn!! Avskyr denna värmen och solen.. det är för jekligt..! står inte ut och vara gravid längre i denna värmen! Hade jag inte varit gravid så hade det ju bara varit nice för då kan man ju bada och sola. Skulle bara vilja sitta inne hela dagarna framför fläkten med fötterna i iskallt fotbad och med flera liter isvatten att dricka.. hahah.. Men försöker i alla fall ta oss ut och med Z så att han får bada så mycket som möjligt, igår var vi en sväng till G-vik med z´s mormor och för några dagar sedan var vi och badade i Lången. Slänger in lite mera badbilder på Z =)

 


 
Sol & bad

Eller för min del är det väll snarare skugga & inget bad haha.. Igår var vi iaf i stadsparken igen och denna gången med z´s mormor, moster Anette & kusinerna Rebecca & Agnes som kom på besök från trollhättan :)
Här är lite bilder på Z när han badar i plaskisen, han envisades och ville ha sina armpuffar på även fast det var så grunt vatten =)


 
Och så här tjusiga bilder hittar man när Z har lyckats få tag i kameran ;)Vecka 36

Jahapp då har man gått in i vecka 36 nu då =)I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm. Moderkakan börjar åldras. Barnet tränar andning, men inte när det sover djupt. Barnet har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser. Njurarna är nu färdigutvecklade. Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst. Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet. Det lägger på sig ungefär fjorton gram fett varje dag. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär etthundra till två hundra gram mellan pojkar och flickor.

Barnets utveckling teckning: GP/Lars Grennert


Skumma Filurer

Har varit på jakt efter en barnvagnsleksak som man hänger på vagnen, men inte lyckats hitta någon som faller mig i smaken.. de flesta är så tråkiga, med typ bamse eller mumintrollen på. Men så hittade jag dessa små Filurer från skummis, de är så söta & ser så muppiga ut hehe.. De finns att få i flera olika färger och kombinationer och jag hittade de på Rea för 179:- på Milk&Milla, så är helnöjd :)
Sedan finns det även sånna här Namnleksaker att hänga på vagnen med bebbens namn.. lite småsöta men gillar inte att skylta med namnet sådär..samma sak med alla dessa barnvagnsskyltar som sitter på var och varannan vagn.. är inte riktigt my cup of tea :p


Tatuering

Måste berätta om något lite märkligt som hände idag. Jag, lillkorven & hans mormor var i stadsparken och njöt av det fina vädret. När jag satt där på en bänk vid plaskisen medan Z badade så sa tjejen som satt på bänken brevid; "Ursäkta, men jag måste bara få fråga.. skulle jag kunna få se lite närmare på din tatuering som du har?"
Ja men visst, sa jag lite förvånad.. sedan utbrast hon typ;
"Men det är iiiiinte sant!!! Jag har en precis likadan på exakt samma ställe!!"
Först trodde jag att hon skämtade men sedan vände hon sig om och det var som att se min egen rygg/nacke.. heelt galet !! Dessutom så är det tydligen hon som har designat denna tatuering! Jag gjorde ju min i Kungshamn på väskusten för 10 år sedan, valde ut den i en sån där pärm där dom har en massa olika att välja bland. Hon gjorde sin för 12 år sedan och varken hon eller jag har någonsin sett någon under alla dessa år som har en likadan... och sen att den sitter på exakt samma ställe (typ nedanför nacken, mellan skulderbladen) är bara crazy. Kanske inte låter som en big deal men för oss var de verkligen det.. Haha och hon började ta kort på min och jag tog kort på hennes med mamsens stenålderskamera.. återkommer kanske med bildbevis vid senare tillfälle! =)RSS 2.0